Att vara ideellmedarbetare/pilgrimsvärd på Pilgrimscentrum innebär ett medlevarskap där du fåransvar för de uppgifter vi gemensamt kommer överens om. Tillsammans tar vi –anställda som ideella - oss tid att möta människor som kommer tillPilgrimscentrum och intilliggande Klosterkyrkan, och hjälps åt med de uppgiftersom behöver göras.  Var och en behövs för att det ska fungera.

 

Uppgifter finns det gott om. Kommerdu hit som pilgrimvärd en vecka under sommaren, så kommer du att få digtilldelat endast en till två uppgifter, som du sedan har hela veckan. Dennaordning är ny för oss i år, men vi har sett på andra liknande ställen att denanvänds och fungerar bra. Det handlar exempelvis om att städa toaletter, tahand om disken, välkomna pilgrimer, rensa ogräs, servera kaffe mm. Detpraktiska arbetet varvas med tidebön i Klosterkyrkan. Varje dag inleds medmorgonbön (laudes) kl. 8. Därefter följer en pilgrimsmässa och ytterligaretideböner under dagen - som du kan delta i när det går för de uppgifter dukommer att ha.

 

Veckan börjar på måndagen kl. 12 ochavslutas på söndagen. Vi kommer i år att ha öppet även söndagar. Sompilgrimsvärd bjuds du på boendet. I år kommer vi inte att ha tillgång tillMariagården utan kommer att använda andra boenden, så det är inte säkert attdet blir enkelrum.

 

Första dagen på din vecka sompilgrimsvärd, bjuds du på lunch. Övriga måltider står du för själv, liksom dinresa. Kaffe/fika bjuds du på i vårt café under hela veckan.

De allmänna kommunikationerna med tågoch buss till Vadstena är goda. Kommer du med bil hänvisar vi t ex tillparkering vid Rödtornet, granne med Pilgrimscentrum, där du parkerar fritt.

 

När du anmält vilken vecka du ärintresserad av att komma som värd till oss kommer vi att höra av oss viatelefon eller mejl. Sedan kommer du i god tid innan din ideella insats få ettbrev med den information du kan behöva inför din vecka i Vadstena.


Intresseanmälan för pilgrimsvärdar sommaren 2024 

Vecka 24 >>>

Vecka 25 >>>

Vecka 26 >>>

Vecka 27 >>>

Vecka 28 >>>

Vecka 29 >>>

Vecka 30 >>>

Vecka 31 >>>

Vecka 32 >>>

Vecka 33 >>>

Vecka 34 >>>