PC symbol färg

PILGRIMSVANDRING - Linköpings Stift 900 år

Pilgrimsvandring 1–3 maj 2020.
I maj 2020 vandrar vi från Vadstena till Linköping för att fira Linköpings stift 900 år. Vandringen sker dels 1–3 maj (Vadstena–Vreta kloster) och 30 maj (Vreta kloster–Linköping). Här nedan finns information av vandringen 1–3 maj.
 
Pilgrimscentrum erbjuder plats för 25 personer, som får mat och logi ordnat av oss. Men vi ser gärna att fler ansluter och vandrar med en dag, eller del av en dag. Särskilt söndag 3 maj är det enkelt att ansluta med Östgötatrafikens bussar på flera ställen längs vägen.
 
Vandringen börjar med att vi ber laudes i Vadstena kl. 09.00 fredag 1 maj, sedan bär det av. (Den som vill, är välkommen att bo på Pilgrimscentrum från kvällen före, alltså 30 april. Det ingår inte i priset och måste bokas separat.) Dessa tre dagar avslutas med vesper i Vreta klosters kyrka söndag 3 maj 18.00.
 
Vi kommer att be tideböner och fira mässa varje dag. Delar av vandringen sker i tystnad.
 
Dagsetappernas längd varierar från 20 till 25 km.Vandringen sker på järnvägsvall, skogsstigar, cykelbanor och bitvis på trafikerade vägar. Vissa etapper är mer lättgångna än andra, hör gärna av dig till Pilgrimscentrum för att få veta hur de olika dagarna ser ut.
 
Logi blir i Skänninge församlingshem och Älvestad hembygdsgård, i egen sovsäck på eget liggunderlag. Möjligheten att duscha är begränsad, men det finns goda chanser att tvätta av sig.
 
Kostnaden för vandringen 1–3 maj är 1.800. I priset ingår mat, logi, transport av packning samt ledning av den inre och den yttre vandringen.Pilgrimsvandring 29–30 maj 2020.
I maj 2020 vandrar vi från Vadstena till Linköping för att fira Linköpings stift 900 år. Vandringen sker dels 1–3 maj (Vadstena–Vreta kloster) och 30 maj (Vreta kloster–Linköping). Här nedan informeras om vandringen 29–30 maj.
 
Pilgrimscentrum erbjuder plats för 25 personer, som får mat och enkelt logi ordnat av oss. Logi blir i Bergs församlingshem (Vreta kloster).
 
Kostnaden för 29–30 maj är 250 kronor. Då ingår sovplats i Bergs församlingshem (ta med egen sovsäck och eget liggunderlag), kvällsmat, frukost och lunchpaket, samt transport av packningen från Vreta kloster till domkyrkan och ledning av den inre och den yttre vandringen.
 
Vi möts för att be vesper tillsammans med församlingen i Vreta klosters kyrka fredagen kl. 17.00, varefter vi går de 500 meterna till församlingshemmet för inkvartering, kvällsmat, bön och gemenskap. Kanske ett kvällsdopp i Roxen.
 
På lördagen blir det tidig frukost, sedan laudes 08.00 i Vreta klosters kyrka varefter vi ger oss iväg de 15 km till domkyrkan, på cykelbanor, stadsgator och möjligen skogsstig. Vi firar pilgrimsmässa längs vägen. Delar av vandringen sker i tystnad.
 
Vandringen avslutas i och med att vi anländer till domkyrkan, där vi tas emot som pilgrimer och deltar i psalmgudstjänsten som börjar 16.00.
 
Vi ser mycket gärna att fler deltar i själva vandringen, medvandrare som deltar utan kostnad och ordnar mat och eventuella transporter själva. Då är laudes 08.00 en god startpunkt.

Tänk på att ta med dig utrustning för vandring i alla väder. Termos, matlåda, bestick, vattenflaska, sovsäck, liggunderlag, handduk mm. 
   Vi har en följebil med oss.
   Vi lagar vår mat tillsammans. Var och en gör vid frukosten i ordning sin matsäck för dagen. Om du är i behov av specialkost och inte redan har anmält det så meddela oss snarast!
   Kostnaden för vandringen faktureras separat från Linköpings stift, för de som inte redan har betalat via kort.


Vid frågor kontakta:
Lars Lingius 013-24 26 86      
Marie Kaliff 013-24 26 87