PC symbol färg

Ny form av Pilgrimsvandring på Birgittaleden i sommar

24 juni - 28 juni 2015

8 juli - 12 juli 2015

Vi inbjuder till en speciell vandring av Birgittaleden.
En vandringsform som inte är en arrangerad gruppvandring, men som ändå kan ge möjligheten att finna medvandrare längs vägens sträckning från Linköping till Vadstena.

Detta innebär att man startar vandringen i samband med morgonmässan i Linköpings domkyrka och att man som pilgrim blir sänd ut på sin vandring.
Vandringen följer sedan en speciell dagsrytm som kan möjliggöra att man träffas vid rastplatser och övernattningsställen.
 

Onsdag


 
Klockan 09:00 morgonmässa i Linköpings domkyrka. Vandring från Linköping till Vreta Kloster med delmål/rastplats i Skäggetorps kyrka och Kaga kyrka. Dagens vandringsmål är Vreta Kloster.
Torsdag
Vandring från Vreta Kloster till Borensberg
 
Fredag


 
Vandring från Borensberg till Motala. Rastplatser i Björkhällakyrkan i Borensberg och Ekebyborna kyrka. Dagens vandringsmål är Motala.
 
Lördag


 
Vandring från Motala till Vadstena. Rastplatser i Råssnäskyrkan i Motala och Hagebyhöga kyrka. Man når målet i Vadstena under eftermiddagen. Mottagande av pilgrimer i Birgittasystrarnas klosterkyrka klockan 19:30 i samband med completoriet.
Söndag
Högmässa i Vadstena klosterkyrka
 


Vägbeskrivning av Birgittaleden, samt tips på vart du kan boka boende hittar du under fliken Vandringsleder, välj Birgittaleden eller klicka här