PC symbol färg

Följ vårt arbete med att digitalisera pilgrimslederna till Vadstena

Att utveckla bra digitala kartor för pilgrimsvandrare är både roligt och krävande. Vi vill gärna att du som vandrar till och från Vadstena är med och skapar detta tillsammans med oss. Hör gärna av dig med tips, synpunkter och idéer kring de digitala pilgrimsledkartorna. Vad behöver du för att känna dig trygg i ditt vandrande? Kontakta Emanuel Eriksson, på Pilgrimscentrum i Vadstena som samordnar pilgrimscentrums information om pilgrimsleder. Din röst är viktig!

Här på Pilgrimcentrum jobbar vi med ett par projekt paralellt som du kan följa nedan.

ostgotaleden.se
I samarbete med Region Östergötland pågår nu ett projekt för att göra våra pilgrimsleder tillgängliga på en digital plattform.
Du kan följa arbetet här 

paxwalk.se
Linköpings- och Lunds stift har utvecklat digital information om pilgrimslederna i stiften. Det mesta är fortfarande på BETA-nivå och utforskningen pågår. Men en hel del hjälpfull information för vandrare finns redan tillgänglig. Sedan 2017 finns Birgittaleden från Linköping till Vadstena digitalt på paxwalk.se, som är kopplad till den internationella sajten outdooractive.com. Där kan du välja vilken etapp på Birgittaleden du vill studera. Klickar du på kartan så öppnas den i helskärm och du får också en höjdprofil. 
Följ arbetet här