PC symbol färg

Sankta Katarina av Vadstena –Katarinaleden

Sankta Katarina av Vadstena Katarinaleden är en guidebok för Katarinaleden från Medevi Brunn till Vadstena. I boken får du lära känna Sankta Katarina, heliga Birgittas dotter. En fascinerande och viljestark människa som var ett ljus för sin samtid och blev både känd och beundrad. Hon hade ”nycklarna” till det praktiska klosterlivet i Vadstena som efter 25 år tillsammans med modern Birgitta i praktiken var den första abbedissan i Vadstena kloster.
 
Katarina avbildas i konsten med tre attribut, liljestängeln, lampan och hinden.
 
Du får också Sankta Katarina till färdkamrat på Katarinaleden från Riseberga kloster till Vadstena eller på en upptäcktsfärd med cykel, bil eller buss till de historiska platserna Riseberga, Olshammar, Medevi, Övralid och Vadstena.
 
Boken säljs i Pilgrimscentrums shop och på turistbyråerna i Vadstena och Motala. Den finns också att ladda ner i pdf-format här.

 

Birgittaleden

Boken om den heliga Birgitta och Birgittaleden visar pilgrimsvägen till Vadstena. Bokens reflektioner i den heliga Birgittas anda kan också vara ett sätt att finna vägen för den personliga livsvandringen.

Boken kostar 75 kr.

Boken säljs i Pilgrimscentrums shop och på turistbyråerna i Vadstena, i kyrkor och turistbyråer längs med Birgittaleden. Den går också att ladda ner som gratis PDF här.