dEn 9 maj

START: LANDERYDS KYRKA  ALT. SANKTA MARIA I JOHANNELUND ALT. LINKÖPINGS DOMKYRKA
Vi startar i Landeryds kyrka. Vi går sedan längs Stångån och Kinda kanal på gång- och cykelväg genom Linköping. Vi gör ett längre uppehåll i Sankta Maria kyrka i Johannelund och får där sällskap av fler. Här firar vi pilgrimsmässa kl 16 och fikar. Vi startar igen från Johannelund efter mässan och under sen  eftermiddag (ca kl 17.30)  kommer vi till Linköpings Domkyrka.  – Du kan alltså starta eller ansluta antingen i Landeryds kyrka, i Sankta Maria kyrka i Johannelund eller vid Domkyrkan – du väljer, men meddela oss, tack.  Vill du ha skjuts från Linköpings resecentrum/central så går det bra – kolla nedan. Några går med en dag och andra flera dagar. Om du önskar vandra med till Skäggetorp i Linköping så går det bra. I Skäggetorp äter vi kvällsmat - vill du vara kvar på kvällsmaten så meddela oss det innan vandringen.

Tider:
Från kl 11.00: Vi finns på plats vid Linköpings resecentrum/central för skjuts till Landeryd. Vi har en silverfärgad VW-buss med vår logga på. OBS! Vi står vid TAXI-platsen. Detsamma gäller för dig som behöver skjuts till Sankta Maria i Johannelund. Om du vill åka med ring och meddela din ankomsttid till Tomas 0730-222686. Vi samordnar efter bästa förmåga.
12.00 Vi serverar enkel lunch vid Landeryds kyrka.
13.00 Ca Vi startar vår pilgrimsfärd från Landeryd.
15.00 Fika i Sankta Maria kyrka i Johannelund.
16.00 Mässa i Sankta Maria i Johannelund.
Vandringen startar ca kl 16.30 Du är välkommen dit redan vid 15 – fika finns.
 
Från Linköpings Domkyrka börjar vi ca kl 17:30 - från ca kl 16 finns en medarbetare från Pilgrimscentrum på plats med fika.
Klockan 17:30 ca samlas vi alltså utanför Linköpings Domkyrka och inleder med sändningsbön. Därefter vandrar vi genom Linköpings vackra innerstad till Skäggetorps kyrka där vi inkvarterar oss och äter kvällsmat. Vi välkomnas av församlingen, lär känna varandra lite och samtalar om livet i Skäggetorp och den Heliga Birgittas liv som mottagare av gäster. Övernattning sker på golv i församlingshemmet.
 

10 maj Kristi himmelsfärds dag

SKÄGGETORP – VRETA KLOSTER
Vi äter frukost i Skäggetorps kyrka, städar och gör vår matsäck för dagen.
Kl 09:00 firar vi mässa och ca kl 10:00 börjar vi vår vandring. Här ansluter pilgrimer från Skäggetorp.
Denna dag vandrar vi ca 16 km och målet är Vreta klosters kyrka och församlingshem. På vägen stannar vi upp bland annat i Kaga kyrka och här ansluter nya pilgrimer. Här vi äter vi också vår matsäck, ber middagsbön och kollar runt i kyrka o museum.